Mieszanka chleba z orzechami włoskimi 500g
Mieszanka Chleba bezglutenowego z orzechami włoskimi marki Pięć Przemian to bezglutenowa mieszanka do wypieku, która pozwala łatwo i szybko przygotować domowy chleb. Mieszanka zawiera dwa rodzaje mąki: owsianą bezglutenową oraz mąkę Teff, które są źródłem tak cennego błonnika. Produkt odpowiedni dla Wegan.
Składniki: mąka owsiana bezglutenowa, płatki owsiane bezglutenowe, orzechy włoskie 13%, mąka teff, płatki teff, siemię lniane brązowe, pestki słonecznika, nasiona chia, łuska babki jajowatej, sól.
Sposób przygotowania:
1. Nagrzej piekarnik do 190°C.
2. Brytfankę (małą keksówkę) posmaruj olejem kokosowym lub masłem klarowanym. Można ją posypać płatkami teff, płatkami owsianymi lub mielonym siemieniem lnianym.
3. Wsyp mieszankę do miski.
4. Dokładnie mieszając dolej 500 ml mocno gazowanej wody.
5. Wymieszane ciasto przelej do brytfanki i wsadź do piekarnika na 1,5 godziny.
6. Po upieczeniu chleb wyjmij z brytfanki i zawiń w szmatkę. Odstaw do ostygnięcia.