Zyskaj 5% rabatu na wszystkie produkty z kodem: NATURA5

Kasze, ryże, makarony bio

Do bardzo zdrowych i wartościowych produktów spożywczych należą kasze, makarony, komasy ryżowe (quinoa trójkolorowa) oraz ryże BIO. Regularnie spożywane pozwalają uzupełnić codzienną dietę w białko roślinne, błonnik, witaminy i minerały. Po dania z nich przyrządzane mogą sięgać nawet osoby przebywające na diecie odchudzającej. Do tych najbardziej znanych należą kasza gryczana, jęczmienna, jaglana, manna, kukurydziana i bulgur, makaron orkiszowy i żytni oraz ryż basmati, brązowy czy jaśminowy. Wyroby te mają wysoką wartość odżywczą, dostarczają energii i zapewniają uczucie sytości na dłuższy czas.

W naszym sklepie przygotowaliśmy duży wybór produktów sypkich BIO, które mogą stanowić doskonałą propozycję dla osób dbających o zdrową, zbilansowaną dietę. Oferowane artykuły sprawdzą się jako wartościowy dodatek do zup, a także składnik drugich dań. Można je również wykorzystać do przyrządzania sałatek, zapiekanek oraz farszów do pierogów czy naleśników.

Kasza BIO – bogate źródło białka i witamin z grupy B

Ważnym elementem zrównoważonej, prawidłowo skomponowanej diety jest kasza BIO. Bulgur, gryczana, jaglana, jęczmienna, kukurydziana, manna orkiszowa – to popularne dziś odmiany. Wartość odżywcza tych produktów zależy nie tylko od rodzaju zboża, ale także od sposobu ich przetworzenia. Za jedną z najzdrowszych jest uznawana quinoa trójkolorowa, czyli komosa ryżowa. Jest doskonałym źródłem białka i witamin, a przy tym ma wyjątkowo delikatną konsystencję, dlatego jest lubiana przez dzieci.

Lekkostrawne i smaczne kasze dostarczają też organizmowi błonnika pokarmowego oraz cennych minerałów – żelaza, potasu, magnezu, fosforu, wapnia, miedzi, cynku, krzemu. Ponieważ zawierają dużo skrobi i łagodnie podnoszą poziom glukozy, mogą być spożywane przez cukrzyków. W ich składzie znajduje się też kwas foliowy i witamina E zapobiegająca niedokrwistości, dlatego są polecane przez dietetyków kobietom w ciąży i osobom narażonym na anemię. W sklepie mamy całą paletę kasz zróżnicowanych pod względem zdrowotnym i smakowym. Kasza gryczana, jęczmienna, orkiszowa, bulgur, jaglana BIO – cena tych produktów jest niewysoka, a dzięki nim można wzbogacić dietę o zdrowe i sycące pożywienie.

Makarony z mąki orkiszowej, jaglanej i kukurydzianej

Doskonałym składnikiem wielu smacznych i wartościowych posiłków mogą być też produkty makaronowe. Warto starać się wybierać przede wszystkim te wyprodukowane z pełnego ziarna, które są cennym źródłem witamin, minerałów oraz substancji biologicznie aktywnych. Do takich należy między innymi makaron orkiszowy, gryczany oraz żytni BIO. Zawarte w nich związki mogą nie tylko pomóc we wzmocnieniu organizmu, ale także w obniżeniu poziomu cholesterolu czy usprawnieniu pracy wątroby i nerek.

Osoby, które zmagają się z celiakią lub przebywają na diecie bezglutenowej, mogą wybrać zdrowy makaron kukurydziany BIO. W jego skład wchodzi mąka z kukurydzy, która jest lekkostrawna i zawiera dużo skrobi oraz błonnika pokarmowego. Świetnie sprawdzi się również do przyrządzania dań dla dzieci i dla rekonwalescentów.

Podobnie jak komasy ryżowe (quinoa trójkolorowa), wyrobem wolnym od glutenu jest też makaron ryżowy BIO, który jeszcze do niedawna królował w kuchni tajskiej i chińskiej. Dzisiaj jest popularny także w Polsce. Wyśmienicie smakuje w połączeniu ze smażonymi krewetkami, cukinią, imbirem, tofu i sezamem.

Ryż BIO – składnik wielu rodzajów potraw

Poza wspomnianymi makaronami i kaszami bulgur, gryczanymi jęczmiennymi, jaglanymi, kukurydzianymi czy mannami w sklepie dostępny jest też wysokiej jakości ryż BIO – brązowy, jaśminowy, basmati. Za najszlachetniejszy gatunek uchodzi odmiana biała, która charakteryzuje się delikatnym orzechowym smakiem i niepowtarzalnym aromatem. Ziarna po ugotowaniu są lekkie, sypkie i puszyste. Ten rodzaj doskonale nadaje się jako uzupełnienie do mięs, sałatek, deserów oraz różnego rodzaju dań egzotycznych. Można go również łączyć z rybami oraz owocami morza.

Wywodzący się z Azji Południowo-Wschodniej ryż, czy to brązowy, basmati, czy jaśminowy, zawiera w swoim składzie błonnik, witaminy z grupy B, żelazo i magnez. Za najbardziej naturalny jest uznawany pełnoziarnisty, gdyż zachowuje wszystkie cenne składniki odżywcze znajdujące się w łusce. Ten popularny dodatek jest bezglutenowy, łatwy w przygotowaniu i niezwykle uniwersalny.

Poznaj wszystkie produkty ze sklepu, w tym zdrowe komasy ryżowe (quinoa trójkolorowa), makaroży żytnie czy orkiszowe, a następnie złóż zamówienie na wybrane z nich – gwarantujemy szybką jego realizację!

Sprawdź ofertę najwyższej jakości naturalnych i ekologicznych makaronów, kasz i ryżu! Szeroki wybór produktów BIO, bezglutenowych, które świetnie sprawdzą się na słodko oraz jako dodatek do obiadu! Nieustannie poszukujemy dla Was najwyższej jakości zdrowej żywności, dlatego oferta sklepu stale się rozwija.

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz samodzielnie określić warunki przechowywania lub dostępu plików cookie w Twojej przeglądarce.

Koszyk